Aktiviteter på sjø og hav

Nordmenn har en nær tilknytning til havet, og bruker gjerne havet til rekreasjon. Mange nordmenn eier egne småbåter, og drar rundt med dem i sommerhalvåret. Selv om påsken tradisjonelt har vært forbundet med skiturer i fjellet, er det like mange som drar til sjøen for årets første båttur.

Motorbåter er mest populære blant småbåtfolket, men det er også noen som foretrekker seilbåt. Andre sverger til kajakken når de skal på tur. Med kajakk kommer man nært opptil naturen, og man kan kjenne på stillheten og storheten.

Havet kan selvsagt brukes til mer enn båtturer. Man kan kombinere båtturen med noe nyttig, og fiske sin egen middag mens man er ute på havet. Hvis man vil ha litt mer fart og spenning, er jetski eller vannski morsomt. Surfing er også en populær aktivitet, og Norge har faktisk gode forhold for surfing, særlig enkelte steder på Vestlandet, der bølgene kan bli svært høye. De største bølgene dukker opp om høsten og vinteren, så man må kle seg godt, og tåle litt ruskevær.

Øyhopping har lenge vært en favoritt blant båtturister i Middelhavet og Adriaterhavet, men det går selvsagt også å drive med øyhopping her i Norge. Man kan seile eller kjøre båt mellom øyene, eller padle i kajakk. Det organiseres til og med kajakkturer noen steder.

Hvis man ikke har egen båt, eller hvis man bare vil nyte turen uten å gjøre noe, anbefales det å ta en tur med Hurtigruta. Man trenger ikke å være med på hele strekningen. Hurtigruta tilbyr også kortere reiser på noen få dager, eller bare en dagsreise fra en havn til den neste.

This entry was posted on at and is filed under Fiske. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.